Solraig de Sorra
El solraig de sorra és un tauró de cos allargat i robust. Té una coloració marró grisosa per la part dorsal amb algunes taques, i un color més clar a la part ventral. El cap és petit i aplanat per sobre, amb el morro punxegut i els ulls petits. A les dues bandes del cap té 5 talls a la pell que protegeix les brànquies, anomenats fenedures branquials. Igual que tots els taurons, té les aletes rígides i la cua heterocerca, és a diramb el lòbul superior més llarg que l’inferior. Les dues aletes dorsals són més o menys de la mateixa mida. La pell dels taurons està coberta d’escates en forma de dent anomenades denticles dèrmics, totes orientades cap a la cua. Tots els taurons tenen diverses fileres de dents, entre 3 i 20 fileres a cada mandíbula. Les seves dents són llargues i punxegudes, ideals per subjectar les preses i empassar-se-les senceres. La seva mida màxima és de 3,2 m.

És un tauró que viu nedant prop dels fons arenosos de poca profunditat, però pot arribar fins a 190 m. S’acosta molt a la costa.

Espècie vulnerable (segons la llista vermella d’espècies amenaçades)Heu vist mai les dents d’un tauró? Si us fixeu en la boca del solraig de sorra, sempre entreoberta, podreu veure les seves dents.